Kom til Herning og bliv inspireret
Bliv inspireret
Kom til Herning og bliv inspireret
- 24.05.2023Nyhedsbrev nr. 4 - 2023
- 31.03.2023Nyhedsbrev nr. 3 - 2023
- 14.03.2023Nyhedsbrev nr. 2 - 2023
- 17.02.2023, 08:43Dansk Kødkvæg nyhedsbrev 1-2023
- 09.01.2023Tilmelding til forårskåring
Bliv inspireret
02.10.2012
10 : 52
Kl. 15.15-16.00 i Cabaretsal:Tema kød, Fremtidsprognoser for okse- og kalvekødSektorchef Allan Munck Mortensen, Landbrug & FødevarerFremtidsprognoser for Okse- og kalvekød i Danmark, EU og resten af verden. Vi ser på, hvordan fremtiden ser ud for afsætningsforhold, efterspørgsel, priser osv. Kl. 16.15-17.00 i Cabaretsal AC: Tema kød, KødkvægKonsulent Arne Munk, AgroTechKonsulent Ann Louise Christensen, AgroTech Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg Indeks for bæredygtighed i kødproduktionen Vi præsenterer resultatet af det svensk-danske projekt REKS, hvor vi har set på, hvordan man driver en fornuftig kødkvægbedrift i Danmark og Sverige med hensyn til miljø og klima – og hvad vi kan bruge denne viden til i praksis. |
![]() |
Naturpleje som professionel driftsgren Hør om naturpleje som professionel driftsgren. Vi præsenterer resultater fra et projekt med syv bedrifter, der har kørt i 2011-2012. Blandt andet kan du høre, hvordan man kan bruge benchmarking og Business Check, og hvordan man opnår økonomi i professionel naturpleje. Kl. 16.15-17.00 i Cabaretsal BC: Tema Kød, slagtekalveDyrlæge Henrik L. Martin, Videncentret for Landbrug, KvægSlagtekalveproducent Johannes Nielsen, Horne Konsulent Troels Schmidt, Agrocura Optimer sundheden i besætningen Hør, hvordan du får mest ud af obligatorisk sundhedsrådgivning i din slagtekalvebesætning. Kan medicinforbruget sænkes, uden at det går ud over sundhed og dødelighed? Sådan gør vi det... Strategi omkring indsættelse af kalve, management, sundhed og behandling. Strategi ved foderindkøb Her ser vi på strategi omkring foderindkøb. Hvordan vurderes markedet? Hvornår skal der købes råvarer/foder, og hvordan tegner priserne fremover på begge dele? Kl. 17.15 – 17.45 i Koncertsalen: Kål, Klid og Kærlighed– Bitz på kant med DanmarkDanskernes madvaner bliver ikke mindre interessante, når man er fødevareproducent. Derfor sætter vi i år Christian Bitz til at løfte stemningen før middagen. Nogle kender Christian Bitz som ernæringsguru fra Go’ Morgen Danmark, andre kender ham som fast klummeskribent i Berlingske og bladet iForm. Men han har mange andre sider. Christian er uddannet cand.scient. i human ernæring og arbejder til daglig som forskningschef på Herlev Hospital. At han også har humor blev understreget, da han vandt ’Vild med Comedy’ på TV2 Zulu. På kongressen skal vi opleve ham på slap line i sit show ’Kål, Klid og Kærlighed’, hvor han giver den danske madkultur en humoristisk overhaling. Fra café latte og klid i København til kålpølse og snysk i Sønderborg. Danmark har det hele. På trods af vores beskedne areal, er vores madkultur som nat og dag – til stor fryd for os alle, hvis vi ellers tør udforske den. Kl. 17.55 -19.00 Årsmøde Dansk KødkvægAktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg v/ formand Henning Hansen Kl. 19.45-20.00 Kaffe Kl. 20.00-20.45 Nyt om avl Orientering om de faglige aktiviteter vedrørende avl med kødkvæg. v/ landskonsulent Jørgen Skov Nielsen, Videncentret for Landbrug, Kvæg Kl. 20.45-21.00 (Pause) Kl. 21.00-21.45 Registrering er hjørnestenen i avl og registrering v/ Ann Margaret Sørensen, VFL Kvæg IT Årets Avler Kåring af Årets Avler udvalgt blandt aktive avlsbesætninger. Det samlede program kan ses her |